Kadın Hakları Komisyonundan &S220;Aile İçi Şiddete Son&S220; Konulu Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Tarih: 13.03.2012 | Okunma Sayısı: 2671
      Güçsüz olduğu için dövülen ezilen sözlü ve fiziksel tacize maruz kalan Psikolojik baskı altında yıpranan sığınacak yeri utunacak dalı olmayan kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanında yer alarak davalarının gözlemcisi, takipçisi ve avukatı olmaktır.

 PROJEMİZİN KAPSAMINA GELİNCE ; Öncelikle şiddete uğrayan kadın veya çocuğumuz 7 gün 24 saat açık olan ve Baromuzca tahsis edilmiş olan 533 216 16 00 nolu telefon numarasından gönüllü arkadaşımıza ulaşacaktır.

*     Gönüllü meslektaşım baromuz tarafından tahsis edilen yerde şiddete uğrayan mağdurumuzla görüşecek ve bu sırada gerekli görülürse kolluk kuvvetleriyle irtibata geçilerek bu kişilerin güvenliği sağlanacaktır. Şayet mağdurumuz bulunduğu ortamdan güvenlik veya başka bir nedenle ayrılamıyorsa gönüllü arkadaşım gene kolluk kuvvetleriyle iletişime geçerek, mağduru bulunduğu ortamdan aldıracak ve uygun görüşme ortamına getirtilmesi sağlayacaktır.

*    Yapılan görüşmede var olan problem mağdur tarafından anlatıldıktan sonra gönüllü arkadaşımız proje kapsamında verilecek olan desteğin içeriğini ve her türlü hukuki bilgilendirmeyi yapacaktır. Bu esnada ihtiyaç duyulursa mağdurun kendini rahat hissetmesi amacıyla psikolog arkadaştan yardım alınacaktır.

*     Mağdurumuz ile yapılan görüşmeden sonra isteği doğrultusunda

Şayet fiziksel şiddete maruz kalınmış ise gönüllü arkadaşımız ve kolluk kuvvetinin desteğiyle darp raporu alınacak, Cumhuriyet Savcılığı ile irtibata geçilerek suç duyurusunda bulunulacak ve akabinde gerekli koruma tedbirlerinin alınması sağlanacaktır.

Gene mağdurun isteği doğrultusunda 4320 sayılı Ailenin Korunmasına dair kanun gereği uzaklaştırma kararının alınması gibi çeşitli tedbirlerin uygulanması sağlanacaktır.

Şayet mağdurumuz isterse Türk Medeni Kanunun kapsamında boşanma, nafaka, velayet, tazminat gibi konulara dair bilgilendirme yapılarak gerekli davaların açılması sağlanacaktır.

 

*     Kısacası projemiz kapsamında mağdura verilecek destek 2 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalarda ilki mağdurun şikayet ve alınmışsa darp raporu doğrultusunda cezai süreç takip edilecek ikinci aşamada ise mağdurun isteği doğrultusunda boşanma davası açılacak ve bu dava sonuçlana kadar gönüllü arkadaşımız mağdurun avukatı olacaktır

*     Anlattığımız bu aşamalar sırasında mağdur şiddete uğradığı ortama geri dönmek istemiyorsa mağdurun isteği doğrultusunda hareket edilerek Valilik ile irtibata geçilerek güvenli barınma ortamı sağlanmaya çalışılacaktır.

 NİĞDE BAROSU Kadın Hakları Komisyonu olarak Aile İçi Şiddete son projemiz ile yapmak istediklerimiz ana hatlarıyla bunlardır.Biz komisyon olarak projemiz kapsamında gerçekleştirmek istediğimiz hedefler için  her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız ve bu kararlılıkla yola çıkıyoruz Bu yolda siz değerli valimizin Cumhuriyet Başsavcılığımızın İl ve İlçe Jandarma Komutanlarımızın ve diğer Kamu Kurum kuruluşlarımız ile çok değerli sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle hedeflerimize ulaşacağımıza  aile içi şiddete maruz kalmış mağdurlarımızın yaşadıklarının Çığlıkla başlayıp sessizlikle son bulmamasını sağlayacağımıza seslerine ses güçlerine güç olacağımız yürekten inanıyoruz.

 
 
 
 
 
 
 
 
24.11.2024
AV. EMİN ALPER ÖZTÜRK
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.